INFO

Optredens bekende artiesten geveild voor slachtoffers Haiyan
 

Belgische ondernemer zet spontane inzamelingsactie op touw

Antwerpen, 14 november 2013 - Bekende Belgische artiesten als Freaky Age, PUGGY, Mathieu & Guillaume zullen vanaf volgende week privé-concerten geven op verschillende werkplekken. De optredens worden via een speciale website verkocht aan de hoogste bieder. De opbrengsten komen via Rode Kruis-Vlaanderen geheel ten goede aan de slachtoffers van de orkaan Haiyan in de Filipijnen. De Belgische ondernemer Mathias Mallentjer (26 jaar) heeft deze unieke inzamelingsactie deze week op touw gezet.

Mensen en bedrijven worden geactiveerd om geld in te zamelen voor de slachtoffers. De deelnemende artiesten krijgen de kans op een zinvolle manier bij te dragen aan de actie voor de Filipijnen. Zij doen waar ze goed in zijn: optreden. Het concept bestaat erin om van vijf artiesten telkens één concert te veilen. Die concerten zullen vanaf 25 november tijdens de middagpauze op de werkvloer doorgaan.

“Ik ben al meer dan 48 uur aan het werk om alles voor elkaar te krijgen,” aldus Mathias, “Ik denk dat iedereen die iets wil bijdragen aan de slachtoffers in de Filipijnen moet doen waar hij goed in is. Ik kan goed organiseren en ik heb een groot netwerk, onder andere in de medische sector. Ik verzorg ook de promotie voor muziekgroepen en ken mensen bij radio en televisie. Voor mij is het dus eigenlijk logisch dat ik - uiteraard geheel belangeloos -  een actie als deze organiseer.”

 

Alle ins and outs van deze inzamelingsactie en de volledige line-up zijn vanaf vrijdag 15 november  te vinden op de website.