JEAN BOSCO SAFARI

Terug van 'nooit weggeweest' .
"...Jean Bosco slaagt er steeds in publiek te verrassen..." 

Jean Bosco Safari, zanger, songwriter en performer werd geboren in Rubago, Rwanda. Op zesjarige leeftijd werd hij geadopteerd door een Vlaams echtpaar uit Merksem. Deze multi-getalenteerde muzikant is al veel jaren een grote naam in het Vlaamse landschap en daarbuiten.

 

In 1989 nam Jean Bosco Safari zijn eerste CD “WOW" op, geproduced door Kenny Moore, pianist van Tina Turner. In 1991 werd "WOW" in Europa, Australië, Zuid-Afrika en Argentinië uitgebracht. Zijn tweede album “The Romantic Heroes” (1993) kreeg een gouden CD voor de verkoop van 25.000 exemplaren in België. In 1994 begon Jean Bosco Safari te werken aan zijn derde album “Little Boy Blue" samen met de Amerikaanse producer Peter Bunetta (The Temptations, Kenny G, Smokey Robinson, Michael Bolton) en de Belgische producer Wouter Van Belle (The Radio’s, Axelle Red, Zap Mama en Noordkaap).

 

Later volgden de CD's "Visions of Home", een compilatie-cd “Het Beste van Kid Safari”, "Nomad" en "Private Revolution". Deze laatste combineert Rwandese ritmes en poëzie met Beatles invloeden. De huisconcerten-tournee “Private Revolution unplugged” kende een groot succes.

 

In 2011 werkte hij samen met Guillaume Van der Stighelen aan een gedichtenbundel 'Jij bent de zon nu' waarvoor Jean een aantal van deze gedichten op CD zette. Het boek met CD werd uitgegeven door Lannoo.